Prva stran > Novice > VPIS za nadaljevanje šolanja

VPIS za nadaljevanje šolanja

Tolmin, 15. 5. 2023
pri PGV, GP, KFL in instrumentu.
Otrokom, ki že obiskujejo programe GŠ Tolmin se NI POTREBNO prijavljati preko elektronske prijavnice. Tako podajamo nekaj informacij v zvezi z vpisom v naslednje šolsko leto, to je 2023/24.

PGV
Starši otrok, ki letos obiskujejo pouk PGV (letniki 2017), bodo 1.6, prejeli vpisni list za obiskovanje GP (glasbene pripravnice). Kdor bo želel nadaljevati z glasbenim šolanjem, bo podpisan vpisni list in izpolnjeno Soglasje k obdelavi osebnih podatkov oddali učiteljici. 

GP
Učenci GP bodo 7.6., ob 16.15 v Tolminu ali Bovcu opravljali preizkus glasbenih sposobnosti. O rezultatih preizkusa bodo obveščeni. V dneh med 20. in 30. junijem pa bodo starši na dom prejeli obvestilo o razporedu k instrumentu. V primeru, da bodo preizkus uspešno opravili, vendar bodo na izbranem instrumentu zasedena vsa mesta, bomo svetovali nadaljevanje s poukom kljunaste flavte (KFL). V primeru, da bo na izbranem instrumentu prostor pa bodo šolanje lahko nadaljevali pri instrumentu. 

KFL 1
Učenci, ki letos obiskujejo KFL 1 so prejeli obrazec za vpis želja, ki ga najdete TUKAJ.
Če so v preteklem letu uspešno opravili preizkus glasbenih sposobnosti in bo pri izbranem instrumentu prosto mesto, bodo razporejeni k pouku izbranega instrumenta. Če so izbrali pihalni ali trobilni instrument je razporeditev k pouku instrumenta odvisen od starosti, stalnih zob, velikosti, o čemer se bodo starši posvetovali z učiteljico/ljem KFL.
Če so bili v to šol. leto pogojno sprejeti, bomo na podlagi ocene razvoja sposobnosti, ki jo bosta podala učitelja NGL in KFL svetovali vpis k izbranemu instrumentu (v primeru visoke ocene) ali k deficitarnim instrumentom (v primeru povprečne ocene) ali pa bomo vpis odsvetovali (v primeru podpovprečne ocene).
Starši učencev bodo o razporedu k instrumentu pisno obveščeni med 20. in 30. junijem 2023. Obvestilu bo priložen vpisni list in Soglasje k obdelavi osebnih podatkov.

KFL2
Učenci, ki letos obiskujejo KFL 2 so prejeli obrazec za vpis želja, ki ga najdete TUKAJ.
Ker je na vseh instrumentih po nekaj prostih mest, bodo skoraj zagotovo razporejeni k izbranemu instrumentu. Če pa bi se vsi odločili za isti instrument, bodo razporejeni glede na število doseženih točk na preizkusu glasbenih sposobnosti. Ostale pa bomo telefonsko pozvali k drugačni izbiri.

Za dodatne informacije lahko pobrskate po spletni strani, nam pišete ali nas pokličete.
Objavljeno: 15. 5. 2023