Prva stran > O šoli > Oddelki > Matična šola Tolmin 23/24

Matična šola Tolmin 23/24

Glasbena šola Tolmin
Prešernova 4a
05/3811260, 031-383-438

Na matični šoli v šolskem letu 2023/24 poučuje 27 učiteljev, od katerih je enajst polno zaposlenih, deset učiteljev je polovično zaposlenih, šest učiteljev poučuje krajši delovni čas.
Letos izvajamo pouk kar 18 različnih instrumentov in petje, skupinski pouk predšolske glasbene vzgoje, glasbene in plesne pripravnice, baleta, nauka o glasbi in solfeggia. Aktivne so komorne skupine in naši orkestri (harmonikarski, kitarski, mladinski pihalni, mlajši godalni orkester, naši učenci pa sodelujejo tudi v Pihalnem orkestru Tolmin).
Individualni pouk instrumenta na matični šoli obiskuje 83 učencev, skupinski pouk 126 učencev, od tega pouk plesa 14 učenk. 11 naših učencev sodeluje v mlajšem godalnem orkestru, 12 v harmonikarskem, 21 v Mladinskem pihalnem orkestru, 16 v kitarskem in 4 učenci v Pihalnem orkestru Tolmin. 

V preteklem šolskem letu smo na matični šoli izvedli 28 razrednih nastopov, 26 šolskih, 12 javnih, na 22 nastopih so naši učenci sodelovali z drugimi ustanovami, 8 krat so se predstavili v okviru ZPGŠ (Zveze Primorskih glasbenih šol), Na vseh nastopih je igralo 1368 učencev. Izvedli smo dve delovni srečanji. Orkestri so nastopili 31 krat. Sedem učencev se je udeležilo mednarodnih tekmovanj in doseglo zlate, srebrne in bronaste plakete. Tekmovalce so pripravili Mojca Križnič (3), Ana Kravanja Leskovec (3), Sebastjan Grego (2), Neža Podbršček (2), Mirjana Antih Čebokli (1), Katja Skočir (1), Martin Skubin (1), Margo Isaeva (3). Učence sta s klavirjem spremljali Ana Kravanja Leskovec in Klara Hrovat.  ČESTITAMO!

Pripravili smo javne nastope:  Dan odprtih vrat, predstavitev instrumentov, Orkestrske večere, Recitale študentov glasbe, naših nekdanjih učencev in Sožitje zvokov. Šolsko leto smo zaključili s tremi recitali sedmih učencev, ki so zaključili višjo stopnjo glasbenega izobraževanja - to je 8 razredov instrumenta. In nastopom absolventov, na katerem smo podelili diplome ob zaključku glasbenega šolanja in nagrade tekmovalcem. Udeležili smo se šestih srečanj v okviru ZPGŠ. Nekateri učenci so se udeležili poletnih šol. Violončelistka se je odločila, da bo glasbeno šolanje nadaljevala na srednji stopnji.


Tudi v tekočem šolskem letu se bodo naši učenci predstavljali na šolskih, razrednih, tematskih in javnih nastopih ter nastopih v sodelovanju z drugimi ustanovami. Uspešnejši učenci se bodo preizkusili na regijskih in mednarodnih tekmovanjih.
Vabimo vas, da spremljate našo spletno stran.
Datum objave: 3. 10. 2023