Prva stran > Novice > 70 let GŠ Tolmin

70 let GŠ Tolmin

Tolmin, 22. 3. 2021
Od izvirov v svet že 70 let
Od izvirov v svet že 70 let

Od izvirov v svet že 70 let je nov slogan, ki je nastal ob jubileju Glasbene šole (GŠ) Tolmin, v katero prihajajo učenci iz območja porečja rek: Bače, Idrijce, Nadiže, Soče in Tolminke. Na simbolični ravni pet omenjenih rek, ki te doline povezujejo s svetom, ponazarja pet črt notnega črtovja. In prav notno črtovje in svet sta marsikateremu našemu učencu ponudila odlične možnosti za uveljavitev izven domačih meja.   

Ob jubileju, ki ga obeležujemo v letošnjem letu, si želimo, da bi se lahko na osrednji prireditvi srečali vsi, ki so bili ali so še vedno kakorkoli povezani z GŠ Tolmin. Lepo bi bilo, če bi lahko v tem letu izvedli tudi naše tradicionalne šolske nastope, Dan odprtih vrat, Orkestrske večere in druge prireditve, s katerimi smo v preteklosti bogatili kulturni utrip Posočja. A čas korona krize nam pri načrtovanju dogodkov in prireditev še vedno kljubuje. V končni fazi se zavedamo, da je zdravje na prvem mestu. Zato lahko ob praznovanju zaenkrat načrtujemo le izid zbornika, časopisa z notno prilogo in izvajamo druge dejavnosti za promocijo šole.

Zato vabimo vse ljubitelje glasbe, da spremljajo naše spletne strani, kjer bomo skušali prek novičk in posnetkov zagotoviti, da bo jubilejno leto navkljub epidemiji ostalo nepozabno.

Maja Klanjšček,
ravnateljica GŠ Tolmin

Intervju z ravnateljico, ki ga je za tv:tmin pripravil Erik Vrčon, si lahko ogledate TUKAJ.
Objavljeno: 20. 3. 2021