Prva stran > O šoli > Arhiv > Šolsko leto 2019/20 > Matična šola 19/20

Matična šola 19/20

Na matični šoli v šolskem letu 2019/20 poučuje 25 učiteljev, od katerih je deset polno zaposlenih, enajst učiteljev je polovično zaposlenih, štirje učitelji pa poučujejo pri nas krajši delovni čas.
Poučujemo 18 različnih instrumentov in petje, skupinski pouk glasbene in plesne pripravnice, baleta, nauka o glasbi in solfeggia. Aktivne so komorne skupine (komorne skupine s pihali, klavirski duo, kitarski duo) in naši orkestri (mlajši godalni, harmonikarski, mladinski pihalni, kitarski, naši učenci pa sodelujejo tudi v Pihalnem orkestru Tolmin).
Individualni pouk instrumenta na matični šoli obiskuje 97 učencev, skupinski pouk 126 učencev, od tega pouk plesa 21 učenk, 14 naših učencev sodeluje v mlajšem godalnem orkestru, 17 v harmonikarskem, 19 v Mladinskem pihalnem orkestru, 17 v kitarskem in 6 učencev v Pihalnem orkestru Tolmin. 

V preteklem šolskem letu smo na matični šoli izvedli 19 razrednih nastopov, 15 šolskih, 15 javnih, na 23 nastopih so naši učenci sodelovali z drugimi ustanovami, 7 krat so se predstavili v okviru ZPGŠ (Zveze Primorskih glasbenih šol), 4 krat na ostalih dogodkih. Na vseh nastopih je igralo 1055 učencev.
Naši učenci so se udeleževali:
regijskih tekmovanj: klarinetist pod mentorstvom Stojana Milinkovića, oboistka pod mentorstvom Ane Souza Leban, oba ob klavirski spremljavi Monike Toman in harmonikar pod mentorstvom Aleksandra Ipavca.
državnega tekmovanja TEMSIG 2019: saksofonistka pod mentorstvom Stojana Milinkovića in oboistka, ki je pod mentorstvom Ane Souza Leban dosegla 99,67 točk in 1. nagrado v Sloveniji.
mednarodnih tekmovanj: štirih tekmovanj se je udeležilo devet učencev pod mentorstvom Joanne Blejwas, Aleksandra Ipavca, Hermine Jakopič, Stojana Milinkovića, Katje Skočir in Ane Souza Leban.  Korepetitorka Monika Toman. Dosegli so zavidljive rezultate. Posebej pa je potrebno omeniti harmonikarko, ki je dosegla 1. nagrado in 100 točk na tekmovanju v Povolettu.
Za dosežene uspehe ČESTITAMO učencem, mentorjem in korepetitorki.
Pripravili smo javne nastope:  Koncert nekdanjih učencev, ki nadaljujejo glasbeno šolanje na srednji stopnji, Sožitje zvokov s Urošem Rojkom in Katjo Skočir, Dan odprtih vrat, Orkestrske večere Glasbene šole Tolmin, Koncert absolventov GŠ Tolmin, plesno predstavo Baletni šopek. V septembru smo plesno predstavo pripravili tudi za osnovni šoli Tolmin in Kobarid ter VVZ Kobarid in Bovec. V goste smo povabili Glasbeno matico Špeter in z orkestri nastopili v GŠ Idrija. Organizirali smo regijsko tekmovanje za harmoniko in komorne skupine s harmoniko za učence ZPGŠ. Na šoli se je odvilo tudi 21 drugih dogodkov. Za učence šolskih orkestrov smo pripravili intenzivne vaje v CŠOD Cerkno. Nekateri so se udeležili poletnih šol. Ena od učenk bo glasbeno šolanje nadaljevala na Umetniški gimnaziji Koper.
Tudi v tekočem šolskem letu se bodo naši učenci predstavljali na šolskih, razrednih, tematskih in javnih nastopih ter nastopih v sodelovanju z drugimi ustanovami. Uspešnejši učenci se bodo preizkusili na regijskih in mednarodnih tekmovanjih.
Vabimo vas, da spremljate našo spletno stran.
Datum objave: 4. 10. 2019