Prva stran > O šoli > Arhiv > Šolsko leto 2018/19 > Oddelek Kobarid 18/19

Oddelek Kobarid 18/19

Naslov:
Gregorčičeva ulica 18a
5222 Kobarid


Oddelek v Kobaridu je po številu učencev največji od naših dislociranih oddelkov. V šolskem letu 2018/19 je vanj vključenih 81 otrok. Pouk kitare, klavirja, harmonike, kljunaste flavte, saksofona in klarineta poteka na oddelku dvakrat tedensko. Pouk tolkal, pozavne, tube, oboe, flavte in violine pa enkrat tedensko. Ves pouk, vključno s skupinskim poukom Nauka o glasbi poteka v prostorih nad Vrtcem Kobarid.
Na oddelku poučujejo Urška Kavčič, Mirjana Antih Čebokli, Joanna Blejwas, Aleksander Ipavec, Stojan Milinković, Iris Podgornik, Katja Skočir, Nika Hribar, Mojca Križnič, Matija Mlakar, Ana Souza Leban, Jaan Wu Štokelj. Nekaj učencev se k pouku flavte, pozavne, tube, violine, solfeggia, plesne pripravnice in baleta ter orkestrov vozi v Tolmin.
Učenci in učitelji se aktivno vključujejo v kulturno življenje kraja in sodelujejo na mnogih javnih prireditvah v Kobaridu in okolici. Pripravljajo tudi redne šolske nastope, na katerih se predstavijo vsi učenci. V preteklem šolskem letu je na 27 nastopih sodelovalo 215 učencev.
Pianistka in tolkalist sta se pod mentorstvom Hermine Jakopič in Jaana Wu Štoklja udeležila regijskega in mednarodnega  tekmovanja ter dosegla srebrno plaketo in srebrno nagrado. ČESTITAMO!
V tem šolskem letu na oddelku načrtujejo mesečne šolske nastope in nastope v sodelovanju z drugimi organizacijami in društvi ter predstavitev instrumentov za najmlajše.
Datum objave: 5. 10. 2018