Prva stran > O šoli > Arhiv > Šolsko leto 2016/17 > Oddelek Kobarid 16/17

Oddelek Kobarid 16/17

Naslov:
Gregorčičeva ulica 18a
5222 Kobarid
 
Telefon: 041 760 638
Oddelek v Kobaridu je po številu učencev največji od naših dislociranih oddelkov. V šolskem letu 2016/17 je vanj vključenih 76 otrok. Pouk kitare, klavirja, harmonike, tube, pozavne, klarineta, saksofona, tolkal ter skupinski pouk Nauka o glasbi in kljunaste flavte poteka v prostorih nad Vrtcem Kobarid.
Na oddelku poučujejo Urška Kavčič, Petra Platiše, Mirjana Antih Čebokli, Aleksander Ipavec, Aljoša Jerič, Stojan Milinković, Matija Mlakar in Jože Štucin. Nekaj učencev se k pouku flavte, violine, violončela, trobente, oboe, plesne pripravnice in baleta vozi v Tolmin.
Učenci in učitelji se aktivno vključujejo v kulturno življenje kraja in sodelujejo na mnogih javnih prireditvah v Kobaridu in okolici. Pripravljajo tudi redne šolske nastope, na katerih se predstavijo vsi učenci. V preteklem šolskem letu je na 17 nastopih sodelovalo 166 učencev.
Tolkalist je pod mentorstvom Uroša Nemaniča in ob klavirski spremljavi Vladimirja Mlinarića, na mednarodnem tekmovanju SVIREL dosegel 2. nagrado. Prav tako je trobentač kot član trobilnega kvarteta pod mentorstvom Matije Mlakarja na regijskem in državnem tekmovanju TEMSIG dosegel zlato priznanje in srebrno plaketo. ČESTITAMO!
V prihodnjem letu na oddelku načrtujejo mesečne šolske nastope in nastope v sodelovanju z drugimi organizacijami in društvi. Obeležili bomo tudi 200. letnico glasbenega šolstva in pripravili Koncert orkestrov Glasbene šole Tolmin, 21. oktobra 2016, ob 19. uri v Kulturnem domu Kobarid.


 
Datum objave: 4. 10. 2016