Prva stran > O šoli > Arhiv > Šolsko leto 2016/17 > Oddelek Bovec 16/17

Oddelek Bovec 16/17

Naslov:
Mala vas 121
5230 Bovec

Oddelek v Bovcu deluje v novih prostorih nad vrtcem. V šolskem letu 2016/17 oddelek obiskuje 35 otrok. V Bovcu izvajamo pouk klavirja, nauka o glasbi in glasbene pripravnice. Nekateri otroci se k pouku harmonike, kitare, klarineta, kljunaste flavte, saksofona, pozavne, tolkal, plesne pripravnice, komorne igre in orkestrov vozijo v Kobarid ali v Tolmin.
Učenci redno sodelujejo na internih šolskih nastopih in na številnih prireditvah v Bovcu in okolici. V preteklem šolskem letu so pripravili dva šolska nastopa, enajst krat so zaigrali na drugih nastopih. Vseh nastopajočih je bilo 115.. Eden od učencev je pod mentorstvom Matije Mlakarja sodeloval v trobilnem kvartetu in na Državnem tekmovanju TEMSIG dosegel srebrno plaketo. Drugi učenec pa se je pod mentorstvom Stojana Milinkovića in ob klavirski spremljavi Vladimirja Mlinarića udeležil državnega tekmovanja TEMSIG ter mednarodnega tekmovanja in dosegel srebrno plaketo in 2. nagrado. ČESTITAMO!
V tekočem letu načrtujejo dva šolska nastopa, radi se bodo odzvali tudi povabilu k sodelovanju.
Ob obeležitvi 200. letnice glasbenega šolstva na slovenskem smo v Kulturnem domu Bovec ob pomoči Občine Bovec pripravili koncert orkestrov Glasbene šole Tolmin, v katerih sodelujejo tudi bovški učenci.

Na oddelku v Bovcu poučuje učiteljica Katja Skočir.
Datum objave: 4. 10. 2016