Prva stran > O šoli > Arhiv > Šolsko leto 2016/17 > Matična šola 16/17

Matična šola 16/17

Na matični šoli v šolskem letu 2016/17 poučuje 23 učiteljev, od katerih je enajst polno zaposlenih, šest učiteljev je polovično zaposlenih, štirje učitelji poučujejo pri nas krajši delovni čas, dva dopolnjujeta svojo učno obveznost saj sta zaposlena v drugih zavodih.
Poučujemo 16 različnih instrumentov in petje, skupinski pouk Predšolske glasbene vzgoje, Glasbene in plesne pripravnice, Baleta, Nauka o glasbi, Solffeggia in kljunaste flavte. Aktivne so komorne skupine (komorne skupine s pihali, trobilni kvartet, komorna skupina z godali) in naši orkestri (mlajši godalni, harmonikarski, mladinski pihalni, kitarski, naši učenci pa sodelujejo tudi v Pihalnem orkestru Tolmin).
Individualni pouk instrumenta obiskuje 100 učencev, skupinski pouk Predšolske vzgoje, Glasbene in plesne pripravnice 58 učencev, pouk baleta 22 učencev, 6 naših učencev sodeluje v mlajšem godalnem orkestru, 18 v harmonikarskem, 20 v Mladinskem pihalnem orkestru, 15 v kitarskem in 4 učenci v Pihalnem orkestru Tolmin.
V preteklem šolskem letu smo na matični šoli izvedli 12 šolskih nastopov, 20 razrednih, 13 javnih, na 27 nastopih so naši učenci sodelovali z drugimi ustanovami, 8 krat so se predstavili v okviru ZPGŠ (Zveze Primorskih glasbenih šol). Na vseh nastopih je igralo 116 učencev.
Trije učenci in trobilni kvartet so se udeležili regijskih tekmovanj. Pod mentorstvom Stojana Milinkovića, Aleksandra Ipavca in Matije Mlakarja ter ob klavirski spremljavi Vladimirja Mlinarića so dosegli 4 zlata priznanja. Zlato priznanje jim je odprlo pot na Državno tekmovanje TEMSIG, kjer so z istimi mentorji dosegli eno zlato in dve srebrni plaketi.
Deset učencev se je pod mentorstvom Stojana Milinkovića, Hermine Jakopič, Mojce Križnič, Uroša Nemaniča, Mitja Tavčarja in Aleksandra Ipavca udeležilo štirih mednarodnih tekmovanjih, kjer so dosegli izjemne uspehe. Na tekmovanjih so jih spremljali korepetitorji Erika Bizjak in Vladimir Mlinarić ter Miha Štokelj.
Pripravili smo javne nastope:  Koncert učiteljev, Sožitje zvokov s Petrom Šavlijem, Dan odprtih vrat, Orkestrske večere Glasbene šole Tolmin, Koncert absolventov GŠ Tolmin plesno predstavo Cirkus. V gosteh smo bili pri Glasbeni matici Trst v Špetru ter z njimi pripravili skupen nastop. Obeležili smo 200. letnico glasbenega šolstva na slovenskem s svečano podelitvijo priznanj najuspešnejšim učencem in podelitvijo spričeval, 24. junija 2016
Šola je pripravila in gostila tudi 26 drugih dogodkov med katerimi lahko izpostavimo organizacijo regijskega in državnega tekmovanja TEMSIG 2016 za komorne skupine s trobili.

Tudi v tekočem šolskem letu se bodo naši učenci predstavljali na šolskih, razrednih, tematskih in javnih nastopih ter nastopih v sodelovanju z drugimi ustanovami. Uspešnejši učenci se bodo preizkusili na regijskih in mednarodnih tekmovanjih. Posebej pa bi vas radi povabili na Koncerta orkestrov GŠ Tolmin ob 200. letnici glasbenega šolstva na slovenskem, ki bosta 30.9.2016 v Bovcu in 21.10.2016 v Kobaridu. Koncert učiteljev v decembru, ciklus koncertov »Sožitje zvokov« in Dan odprtih vrat v aprilu 2017.
Študij glasbe nadaljujejo:
Mia Kristan - tolkala - Umetniška gimnazija Koper

Kaja Ladava - violina - Umetniška gimnazija Koper
Nataša Štremfelj - oboa - Konservatorij za glasbo in balet ljubljana
Datum objave: 4. 10. 2016