Prva stran > O šoli > Arhiv > Šolsko leto 2014/15 > Oddelek Kobarid 14/15

Oddelek Kobarid 14/15

Naslov:
Gregorčičeva ulica 18a
5222 Kobarid
 
Telefon: 041 760 638
Oddelek v Kobaridu je po številu učencev največji od naših dislociranih oddelkov. V šolskem letu 2014/15 je vanj vključenih 75 otrok. Zelo smo veseli in hvaležni Občini Kobarid, da smo v letošnjem šolskem letu začeli izvajati individualni pouk kitare, klavirja, harmonike in klarineta ter skupinski pouk Nauka o glasbi in kljunaste flavtice v novih prostorih, zgrajenih posebej za naše potrebe nad Vrtcem Kobarid.
Na oddelku poučujejo Urška Kavčič, Petra Platiše, Mirjana Antih Čebokli, Aleksander Ipavec, Stojan Milinković in Jože Štucin. Nekaj učencev se k pouku flavte, klarineta, violine, violončela, tolkal, trobil, citer, plesne pripravnice, sodobnega plesa in baleta vozi v Tolmin.
Učenci in učitelji se aktivno vključujejo v kulturno življenje kraja in sodelujejo na mnogih javnih prireditvah v Kobaridu in okolici. Pripravljajo tudi redne šolske nastope, na katerih se predstavijo vsi učenci. V preteklem šolskem letu je na 31 nastopih sodelovalo 188 učencev.
Klarinetist se je pod mentorstvom Stojana Milinkovića in ob klavirski spremljavi Petre Platiše udeležil mednarodnega tekmovanja EMONA v Ljubljani. Kitaristka je pod mentorstvom Mirjane Antih Čebokli na mednarodnem tekmovanju SVIREL v Komnu dosegla 2. nagrado in bila posebej pohvaljena. Prav tako so se učenci odlično odrezali tudi na regijskem in državnem tekmovanju TEMSIG, na katerem so kitarski duo pod mentorstvom Mirjane Antih Čebokli dosegli  bronasto plaketo, trobentač pod mentorstvom Miloša Rijavca in ob klavirski spremljavi Katje Skočir srebrno plaketo. Ravno tako je visoko srebrno plaketo dosegel tudi klavirski duo pod mentorstvom Hermine Jakopič. Za dosežene uspehe so bili kobariški učenci deležni sprejema pri županji. ČESTITAMO!
Študij glasbe nadaljujeta
Nina Čebokli - kitara - Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana
Tamara Čebokli - klavir - Umetniška gimnazija Koper


Karin Zuza, Lara Flander, ga. županja Darja Hauptman, Dea Manfreda, Uroš Terlikar in Matic Skočir.Učencem sta se pridružili še mentorici Hermina Jakopič in Mirjana Antih Čebokli ter korepetitorka Katja Skočir.
Datum objave: 30. 9. 2014