Prva stran > O šoli > Arhiv > Šolsko leto 2014/15 > Matična šola 14/15

Matična šola 14/15

Na matični šoli v šolskem letu 2014/15 poučuje 22 učiteljev, od katerih je enajst polno zaposlenih, sedem učiteljev je polovično zaposlenih, trije učitelji pa naše učence poučujejo v Novi Gorici. Poleg teh poučujejo pri nas še štirje zunanji sodelavci.
Poučujemo 16 različnih instrumentov in petje, skupinski pouk Predšolske glasbene vzgoje, Glasbene in plesne pripravnice, Baleta in sodobnega plesa, Nauka o glasbi, Solffeggia in kljunaste flavte. Aktivne so komorne skupine (duet in trio flavt, trobilni kvartet, komorna skupina z godali) in naši orkestri (godalni, harmonikarski, mladinski pihalni, kitarski, naši učenci pa sodelujejo tudi v Pihalnem orkestru Tolmin).
Individualni pouk instrumenta obiskujejo 104 učenci, skupinski pouk Predšolske vzgoje, Glasbene in plesne pripravnice 81 učencev, pouk sodobnega plesa in baleta 10 učencev, 15 naših učencev sodeluje v godalnem, 21 v harmonikarskem, 25 v Mladinskem pihalnem orkestru, 15 v kitarskem in 7 učencev v Pihalnem orkestru Tolmin.
V preteklem šolskem letu smo na matični šoli izvedli 18 šolskih nastopov, 24 razrednih, 11 javnih, na 28 nastopih so naši učenci sodelovali z drugimi ustanovami, 8 krat so se predstavili v okviru ZPGŠ (Zveze Primorskih glasbenih šol). Na vseh nastopih je igralo 823 učencev.
Pet učencev in tri komorne skupine so se udeležili regijskih tekmovanj. Pod mentorstvom Mirjane Antih Čebokli, Hermine Jakopič, Mojce Križnič, Miloša Rijavca, Matije Mlakarja in Mitje Tavčarja ter ob klavirski spremljavi Katje Skočir in Erika Bizjak, so dosegli 8 zlatih priznanj. Zlato priznanje jim je odprlo pot na Državno tekmovanje TEMSIG, kjer so z istimi mentorji dosegli dve zlati in eno 2. nagrado, tri srebrne in tri bronaste plakete.
Enajst učencev se je pod mentorstvom Stojana Milinkovića, Sebastjana Grego, Mirjane Antih Čebokli, Hermine Jakopič, Mojce Križnič, Ane Leban in Aleksandra Ipavca udeležilo petih mednarodnih tekmovanjih, kjer so dosegli izjemne uspehe.
Pripravili smo dobrodelni nastop DobroSočnost, na katerem smo zbirali sredstva za družine v stiski v Posočju. Dan odprtih vrat, Koncert učiteljev, obeležili prvo obletnico smrti Slavice Mlakar z otvoritvijo razstave o Gabrijeli Mrak v Knjižnici Cirila Kosmača in Koncert absolventov GŠ Tolmin. V gosteh smo bili pri Glasbeni matici Trst v Trstu ter z njimi pripravili skupen nastop. Lepo je bilo obiskanih pet koncertov "Orkestrskih večerov GŠ Tolmin", na katerih so se predstavili orkestri, ki delujejo v okviru GŠ Tolmin ali v naših prostorih.
Šola je pripravila in gostila tudi druge dogodke: ciklus treh koncertov »Sožitje zvokov«, na katerem so se predstavljali naši nekdanji učenci, ki so študij glasbe že zaklučili ali so na dobri poti, da to kmalu storijo (1. koncert: Tonja Lapanja Brenčič, petje in Ana Leban, oboa, 2. koncert: Luka Ipavec in Damijan Valentinuzzi, trobenta, 3. koncert: Tina Grego, violina in Marjetka Luznik, petje), recitale: pozavnistov Davida Miljančiča in Tina Cuglja, pianista Marka Kanalca, pianistke Nike Kovačič, nastop zborov OŠ Tolmin z gosti, dva koncerta orkestrov OkamP-poletne glasbene šole, ki se je odvijala v Bovcu. V naših prostorih smo gostili slovenske zgodovinarje na znanstvenem simpoziju o 300. letnici Tminskega punta, LTO Tolmin, Medicinske sestre na predavanju Nevrolingvistično programiranje, PGD Tolmin in druge.

Tudi v tekočem šolskem letu se bodo naši učenci predstavljali na šolskih, razrednih, tematskih in javnih nastopih ter nastopih v sodelovanju z drugimi ustanovami. Uspešnejši učenci se bodo preizkusili na regijskih in mednarodnih tekmovanjih. Posebej pa bi vas radi povabili na Koncert učiteljev, ciklus koncertov »Sožitje zvokov« in Dan odprtih vrat.
Študij glasbe nadaljujejo:
Domen Kovačič - rog - Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana
Mojca Leban - klavir - Umetniška gimnazija Koper

Nina Čebokli - kitara - Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana
Tamara Čebokli - klavir - Umetniška gimnazija Koper
Fotografijo je posnela Melanie Likar.

 
Datum objave: 24. 9. 2014