Prva stran > O šoli > Arhiv > Šolsko leto 2017/18 > Oddelek Kobarid 17/18

Oddelek Kobarid 17/18

Telefon: 041 760 638
Oddelek v Kobaridu je po številu učencev največji od naših dislociranih oddelkov. V šolskem letu 2017/18 je vanj vključenih 72 otrok. Pouk kitare, klavirja, harmonike, tube, pozavne, kljunaste flavte in oboe poteka na oddelku dvakrat tedensko. Pouk klarineta, saksofona, tolkal in flavte pa enkrat tedensko. Ves pouk, vključno s skupinskim poukom Nauka o glasbi poteka v prostorih nad Vrtcem Kobarid.
Na oddelku poučujejo Urška Kavčič, Mirjana Antih Čebokli, Petra Platiše, Aleksander Ipavec, Matija Mlakar, Ana Souza Leban, Katja Skočir, Stojan Milinković, Nika Hribar, Jaan Wu Štokelj. Nekaj učencev se k pouku flavte, klarineta, violine, solfeggia, plesne pripravnice in baleta vozi v Tolmin.
Učenci in učitelji se aktivno vključujejo v kulturno življenje kraja in sodelujejo na mnogih javnih prireditvah v Kobaridu in okolici. Pripravljajo tudi redne šolske nastope, na katerih se predstavijo vsi učenci. V preteklem šolskem letu je na 37 nastopih sodelovalo 233 učencev.
Trobentač in tolkalista so pod mentorstvom Miloša Rijavca in Aljoša Jeriča in ob klavirski spremljavi Vladimirja Mlinarića, na regijskem tekmovanju TEMSIG dosegli zlato in srebrno priznanje ter priznanje za udeležbo. Na državnem pa je trobentač dosegel srebrno plaketo. Prav tako sta bili na regijskem in državnem tekmovanju TEMSIG uspešni pianistka v klavirskem duu in kitaristka v kitarskem duu. Dosegli sta zlato priznanje na regijskem, na državnem tekmovanju pa srebrno plaketo. Mentorici Hermina Jakopič in Mirjana Antih Čebokli. ČESTITAMO!
V tem šolskem letu na oddelku načrtujejo mesečne šolske nastope in nastope v sodelovanju z drugimi organizacijami in društvi.
Datum objave: 3. 10. 2017