Prva stran > O šoli > Arhiv > Šolsko leto 2017/18 > Matična šola 17/18

Matična šola 17/18

Na matični šoli v šolskem letu 2017/18 poučuje 22 učiteljev, od katerih je enajst polno zaposlenih, osem učiteljev je polovično zaposlenih, dva učitelja poučujeta pri nas krajši delovni čas, eden dopolnjuje svojo učno obveznost saj je zaposlen v drugem zavodu.
Poučujemo 16 različnih instrumentov in petje, skupinski pouk Glasbene in plesne pripravnice, Baleta, Nauka o glasbi, Solffeggia in nauka o glasbi za odrasle. Aktivne so komorne skupine (komorne skupine s pihali, trobilni kvartet, komorna skupina z godali) in naši orkestri (mlajši godalni, harmonikarski, mladinski pihalni, kitarski, naši učenci pa sodelujejo tudi v Pihalnem orkestru Tolmin).
Individualni pouk instrumenta obiskuje 101 učenec, skupinski pouk 101 učenec, pouk baleta 14 učencev, 11 naših učencev sodeluje v mlajšem godalnem orkestru, 17 v harmonikarskem, 20 v Mladinskem pihalnem orkestru, 17 v kitarskem in 3 učenci v Pihalnem orkestru Tolmin.
V preteklem šolskem letu smo na matični šoli izvedli 18 šolskih nastopov, 16 razrednih, 16 javnih, na 28 nastopih so naši učenci sodelovali z drugimi ustanovami, 7 krat so se predstavili v okviru ZPGŠ (Zveze Primorskih glasbenih šol). Na vseh nastopih je igralo 1192 učencev.
Ena učenka in dva klavirska dua so se udeležili regijskih tekmovanj. Pod mentorstvom Miloša Rijavca in Hermine Jakopič ter ob klavirski spremljavi Vladimirja Mlinarića so dosegli 3 zlata priznanja. Zlato priznanje jim je odprlo pot na Državno tekmovanje TEMSIG, kjer so z istimi mentorji dosegli eno srebrno plaketo in 3. nagrado ter dve bronasti plaketi.
Trije učenci in trio klarinetov so se pod mentorstvom Sebastjana Grega, Stojana Milinkovića in Urške Rener udeležilo treh mednarodnih tekmovanjih, kjer so dosegli izjemne uspehe. Na tekmovanjih je spremljali korepetitor Vladimir Mlinarić. ČESTITAMO!
Pripravili smo javne nastope:  Koncert učiteljev, Koncert nekdanjih učencev, ki nadaljujejo glasbeno šolanje na srednji stopnji, Sožitje zvokov z Ambrožem Čopijem in Marto Volf Trojer, Dan odprtih vrat, Orkestrske večere Glasbene šole Tolmin, Koncert absolventov GŠ Tolmin, plesno predstavo Čarovnik iz Oza. V septembru smo plesno predstavo pripravili tudi za osnovni šoli Tolmin in Most na Soči ter VVZ Tolmin in Bovec. V gosteh smo bili pri Glasbeni matici Trst v Špetru ter tako obeležili 40. letnico delovanja. 
Šola je pripravila in gostila tudi 9 drugih dogodkov.

Tudi v tekočem šolskem letu se bodo naši učenci predstavljali na šolskih, razrednih, tematskih in javnih nastopih ter nastopih v sodelovanju z drugimi ustanovami. Uspešnejši učenci se bodo preizkusili na regijskih in mednarodnih tekmovanjih. Posebej pa bi vas radi povabili na Koncert učiteljev v januarju, ciklus koncertov »Sožitje zvokov« in Dan odprtih vrat v aprilu 2017.
 
Datum objave: 6. 10. 2017