Prva stran > Galerije > 70-letnica

70-letnica

Tolmin, 11. 10. 2021, 24 slik
V četrtek, 16.9. in petek, 17.9.2021, smo izvedli slovesnost ob 70-letnici Glasbene šole Tolmin. Četrkova izvedba je bila namenjena staršem 350 učencev, medtem ko so se petkove prireditve udeležili povabljeni gostje in širše občinstvo.
Rdeča nit praznovanja je bila predstavitev vseh oddelkov šole in učencev od najmlajših do najstarejših, ki igrajo na 18 različnih instrumentov ter učencev petja in plesa. Ob poslušanju točk smo simbolično potovali od izvirov petih rek proti Tolminu. Tako so se na začetku z Drežniško šaljivko predstavili učenci iz oddelka v Bovcu, ki so bili oblečeni »po starem«. Učenke iz podbrškega oddelka so se z glasbo poklonile nekdanjemu ravnatelju Pavlu Kalanu. Kobariški in mostarski oddelek sta se predstavila z družinskima duetoma, ki sta zaigrala v kombinaciji harmonika/klavir in klarinet/vibrafon. Na matično šolo Tolmin je »pripeljal« Bitenčev Vlak v izvedbi pet- in šest-letnikov, vrata GŠ pa je odprla skladba Violinski ključ Hermine Jakopič. Slednji, ki se je z letošnjim šolskim letom upokojila, smo se na petkovi slovesnosti tudi zahvalili za skoraj 40 let dela na naši šoli.
Program smo nadaljevali z vedno starejšimi učenci, ki so zaigrali v najrazličnejših sestavih. Osnovno stopnjo so zaključile plesalke, celoten program pa so zaokrožile izvajalke, ki so se odločile za nadaljevanje glasbenega šolanja na srednji in visoki stopnji ter pianistka, ki je po zaključenem študiju postala naša učiteljica. Za pripravo točk so poskrbeli učitelji, za sceno pa Nika Hribar. Vezni tekst in vodenje sta bili v domeni Špele Mrak. Pred začetkom prireditve se je odvrtel nov promocijski video, po zaključku pa himna šole. V avli Kinogledališča je obiskovalce sprejela jazz komorna skupina GŠ Tolmin.
Ob tej priložnosti je izšel zbornik, ki je javnosti v pdf obliki na voljo na spletni strani šole. Priložili smo mu USB ključek s posnetki učencev, ki so nastali v zadnjih desetih letih. V juniju pa smo izdali časopis s članki in raznimi prispevki naših učencev.

Maja Klanjšček, ravnateljica GŠ Tolmin

Fotografije je na petkovi prireditvi posnel Foto ČRV.

Aktualne galerije

Šolski nastop Tolmin
Tolmin, 26. 3. 2024, 14 slik
Šolski nastop Tolmin
Tolmin, 19. 3. 2024, 48 slik
Recital komornih skupin s harmoniko
Tolmin, 12. 3. 2024, 10 slik
Razredni nastop učencev Ane Souza Leban
Tolmin, 12. 3. 2024, 14 slik
Praznik planotark 2024
Tolmin, 10. 3. 2024, 4 slike